Bestuur Nederland


Gerda Havertong, voorzitter

Gerda Havertong is oprichter en boegbeeld van Stichting Wiesje. Zij schakelt als ambassadrice voor de stichting continue en met veel enthousiasme en wervingskracht haar omvangrijke netwerk in om steun en middelen voor de stichting te verwerven, in Nederland en in Suriname. Van beroep is Gerda theatermaker en als zodanig ook bekend van radio en TV. Haar inzet voor ouderen met dementie is net zo liefdevol en respectvol als dat we haar kennen uit haar rol in Sesamstraat. Zij treedt ook regelmatig op om Stichting Wiesje voor het voetlicht te brengen en hiermee middelen in te zamelen.

Theo van der Voordt, vicevoorzitter

Theo van der Voordt is vanaf de start in 1999 bij Stichting Wiesje betrokken. Hij is als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Real Estate & Housing van de Faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. In de jaren negentig heeft hij veel onderzoek verricht naar de ruimtelijke gevolgen van nieuwe ideeën over wonen en zorg in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en moderne woon/zorgvoorzieningen voor ouderen. Binnen Stichting Wiesje is Theo als vicevoorzitter onder meer verantwoordelijk voor het schrijven van projectplannen en de voorbereiding van bouwplannen.

Willem Augustinus , penningmeester

Willem Augustinus is vanaf de oprichting van Stichting Wiesje in 1999 in functie als penningmeester. Hij is registeraccountant geweest en heeft 16 jaar als accountant gewerkt bij KPMG. In 2005 heeft hij de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt en thans is hij werkzaam als directielid van Keyser & Mackay, een distributeur en agent van industriële grondstoffen.

 

Ed Cools

Ed Cools is sinds 2002 bestuurslid van Stichting Wiesje. Hij heeft verschillende projecten kleinschalig wonen voor mensen met dementie gerealiseerd in Amsterdam en Velp, en diverse innovatieve projecten opgezet, zoals het scheiden van wonen en zorg en transformatie van verzorgingshuiszorg naar kleinschalig verpleeghuiszorg. Ed is jarenlang voorzitter geweest van de Raad van Bestuur bij Stichting Innoforte in Velp en bestuurslid van de Corona Woonzorgalliantie. Corona zet zich in voor innovatie in de zorg

Marc Wortmann

Marc Wortmann is sinds 2003 bestuurslid van Wiesje. Van 2000 tot 2006 was hij directeur van Stichting Alzheimer Nederland. Tegenwoordig is hij directeur van Alzheimer’s Disease International (ADI), de internationale koepelorganisatie van patiënten- en familieorganisaties rond dementie te Londen. Doel van ADI is het stimuleren van wereldwijde bewustwording over dementie, kennisuitwisseling en het geven van trainingen voor nationale organisaties. Binnen Wiesje is Marc actief op het gebied van fondsenwerving en de oprichting van een stichting Alzheimer Suriname.

 

40-DSC_0087Joyce van den Boogaard, secretaris

Joyce is HRM manager/organisatie adviseur. Zij is een aantal jaren zeer actief geweest als bestuurslid van ons bestuur in Suriname. Sinds haar komst naar Nederland is zij toegetreden tot het bestuur van Stichting Wiesje in Nederland. Zij houdt zich onder meer bezig met de begeleiding van de bouw van de eerste woonunit, fondsenwerving en personeelszaken.